image1 image2 image3 image4

District Peel & Maas: Grand District Du Nord.

Samen spelen, samen delen.

Al bijna 70 jaar werken de Jong Nederland afdelingen in het dekenaat Helden samen. Grand District Du Nord genaamd - genoemd naar het onvoltooide 'Grande Canal du Nord' - welke destijds in opdracht van Napoleon Bonnaparte gegraven is en nog steeds duidelijk in het landschap zichtbaar is.

Het huidige distrikt bestaat uit de Jong Nederland afdelingen, Baarlo, Egchel, Grashoek, Helden, Maasbree, Panningen en Kessel-Eik. Samen vertegenwoordigen zijn zo'n 1550 leden die in elke afdeling, ieder op hun eigen manier, het spel van Jong Nederland spelen. In heel Limburg zijn 6 van zulke distrikten actief. Deze distrikten samen, vormen Jong Nederland Limburg, met het Bureau in Melick.

Het distrikt heeft een eigen bestuur. Dit districtsbestuur bestaat uit een Voorzitter en Secretaris/Penningmeester, die samen verantwoordelijk zijn voor de voortgang in het distrikt. Verder zitten er van iedere afdeling twee vertegenwoordigers in het distriktsbestuur. 6 keer per jaar komt het bestuur bij elkaar. Op de agenda staan hoofdzakelijk punten die te maken hebben met districtsactiviteiten die we samen doen.

Activiteiten en cursussen

Het distrikt heeft ieder jaar een drietal vaste activiteiten voor de leden. Dit is een Maxiorendag. Op deze dag komen alle maxioren van het distrikt bij elkaar om met elkaar te spelen.
Het Juniorentoernooi. In een weekend met overnachting, strijden de junioren samen rondom Spel/sport, creativiteit en buitenleven om de beste plaats. Er worden prijzen uitgedeeld bij de jongensteams, de meisjesteams en de gemengde teams. De best geplaatste hebben een deelname verdiend op het Provinciaaltoernooi.
De Seniorenactiviteit is per jaar verschillend van opzet. Het moet in elk geval een activiteit zijn waarvoor de jongeren met plezier hun uitgaansweekend willen missen.

Kadervorming

Voor de leiding organiseert het distrikt diverse cursussen en ontmoetingen: Een keer per jaar is er de Kaderavond. Een gezellig samen zijn in JN-sferen waar men menige ervaringen met elkaar deelt. Cursussen worden gegeven op aanvraag.