image1 image2 image3 image4

Bagage

Als we op Zomerkamp of op weekenden gaan is het belangrijk dat de baggage goed is verpakt. Denk hierbij aan een goede of stevige weekendtas of plunjezak. Het gebruik van plastic zakken (hieronder vallen ook vuilniszakken) word zéér afgeraden, aangezien deze snel kapot gaan. Voor je slaapzak, kussen en luchtbed is bijvoorbeeld een Bigshoppers weer ideaal.

We hebben liever niet dat er koffers mee op kamp gaan. Een koffer is erg onhandig in een tent en tijdens het vervoer van- en naar het kampterrein. Daarnaast zijn koffers ook schadegevoeliger.

We willen vragen om de baggage niet aan elkaar te knopen, omdat dit met in- en uitladen érg lastig is.

Bagage Labelen
Op kamp merkt de leiding vaak dat (vooral de jeugdige) leden soms niet weten wat hun eigendommen zijn en dat ze vaak elkaars spullen gebruiken. Het is dus belangrijk om borden, bestek, mokken, handdoeken etc. te voorzien van je naam.
Daarnaast adviseren we om samen met uw zoon/dochter de tassen te pakken. Zo weet iedereen tijdens het kamp welke spullen van wie zijn en gaat alles wat voor kamp in de tas zat ook weer mee terug naar huis.

Je maakt je bagage natuurlijk kenbaar met de labels die bij het kampboekje worden geleverd. Op het label staat de groepsnaam al voorgedrukt en voor de duidelijkheid heeft elk groepslabel een andere kleur. Het enige wat zelf moet gebeuren is duidelijk de voor- en achternaam op het label vermelden en deze goed vast te maken aan de bagage.

Wat neem je mee?
Het is handig om een lijst te maken van alle dingen die je meeneemt op Zomerkamp. Eventueel mét een duidelijke beschrijving (kleur, aantal, merk, etc) Bevestig deze aan de binnenkant van de tas. Voor de vuile was is het wél handig om enkele plastik zakken mee te nemen. zodat de overige spullen in de tas schoon blijven.

Snoep, frisdrank of chips meenemen mag, maar dat is niet nodig. Op kamp is ook een 'kampwinkeltje' waar drinken en wat lekkers kan worden gekocht. Het winkeltje is op enkele momenten van de dag open. Verder zorgt de koopstaf dat er de hele dag ranja of water gratis te verkrijgen is. 

wat zit er in je tas/plunjezak?
- Slaapzak;                                                    - tandenborstel, tandpasta & kam;
- Luchtbed of slaapmatje; *                             - zeep & shampoo;
- Pyama;                                                         - 6 washandjes;
- Plastic bord, soepkom & drinkmok/beker;        - 8 sets ondergoed;
- Lepel, mes, vork;                                           - 8 paar sokken;
- 3 theedoeken & 3 vaatdoeken;                        - Reserveschoenen & -veters;
- Potlood, pen & Blocnote;                                - Laarzen;
- een goede Zaklamp (+ reservebatterijen);       - Broeken & shirts;
- Leesboek en/of spelletjes;                              - Sportkleding & -schoenen;
- platic zak voor vuile was;                               - Warme trui (voor de avonden);
- petje voor de (soms sterke) zon;                    - Zakdoeken;
- muggenstift & zonnebrandcréme;                   - zwemkleding & -handdoek;
- dagrugzakje;                                                - regenkleding (op de fiets);
- ........................................................;        - ........................................................;
- ........................................................;        - ........................................................;

Legitimatie
Sinds 2015 zijn alle inwoners van Nederland boven de 14 jaar verplicht om een identiteitsbewijs te kunnen tonen aan (wettelijk) bevoegd gezag. Dus alle deelnemers moeten een ID-kaart of paspoort meenemen op kamp. Als je wil mag je deze tijdens het kamp in bewaring geven bij de kampleider.

Extra voor de seniorenleden
Tijdens het zomerkamp gaan de Seniorengroepen twee dagen op Hike. Zorg ervoor dat je schoenen meeneemt waar je gemakkelijk een hele dag op kunt lopen en waarmee je geen blaren krijgt. Hierbij zijn sokken ook heel belangrijk, om ervoor te zorgen dat je ook geen zweetvoeten krijgt. Tijdens de hike krijgen jullie een moboele (nood-)telefoon mee van de leiding. Jullie hoeven dus zelf geen mobiele telefoon mee te nemen. 

Bagage inleveren
De bagage voor het zomerkamp wordt altijd op de vrijdag vóór zomerkamp ingeleverd bij De Blokhut. Dit kan tussen 19:30-20:30. Op diezelfde avond wordt door de leiding, kookstaf en vrijwilligers ook de vrachtwagen geladen.

Bagage ophalen
Omdat de meestal de ouderavond op de laatste avond is, nemen de ouders alle bagage en fietsen van de deelnemers mee naar huis. Als dit door omstandigheden niet mogelijk is kan de bagage op de zaterdag mee naar huis worden genomen. Na overleg met de kampstaf wordt dan bekeken waar en door wie de spullen kunnen worden opgehaald.

Wat nemen jullie niet mee!

- Een mobiele telefoon, tablet, spelcomputers ed.
De meeste kinderen hebben een mobiele telefoon. Deze worden tegenwoordig niet alleen gebruikt voor bellen, maar ook voor individuele spelletjes. Dit is nou juist wat JongNL niet voor ogen heeft tijdens het Zomerkamp. We gaan samen op kamp en spelen samen een spel. Het gezellig buiten-spelen wordt hierbij bedoeld, zonder digitale apparatuur.

In het geval van verlies en/of schade aan delefoon, tablet e.d. neemt JongNL Maasbree geen verantwoordelijkheid. Ook staan we niet toe dat er onderling schades worden geclaimd, doordat er bijvoorbeeld een ander op je gsm heeft gestaan, of deze heeft laten vallen. Logischerwijs vloeit hieruit voort dat wij electrische apparaten niet voor leden opladen. Indien er voor een spel een mobiele telefoon of gps-apparatuur nodig is, zal deze door de kampstaf worden verstrekt.

De mobiele telefoons van de leiding en kampstaf worden gebruikt voor communicatie tijdens kamp en om bereikbaar te zijn en te bellen bij eventuele noodsituaties.

- Een radio of andere geluidsdrager
JongNL Maasbree gaat altijd op kamp in natuurgebieden. Dat wil zeggen dat lawaar beperkt moet blijven, zodat we geen overlast veroorzaken. Daarom is het niet toegestaan een radio of andere geluidsdrager mee te nemen.

Een zakmes
Behalve een broodmes mogen leden geen ander mes meenemen. Als er iets moet worden doorgesneden dan is er altijd wel een leider/leidster met een zakmes in de buurt die daarbij helpt. Dit om ongelukjes met scherpe voorwerpen te voorkomen.

- Een stretcher of groot luchtbed
Bij het kamperen in tenden is de plaats in een tent altijd beperkt. Tijdens het zomerkamp worden de tenten ingedeeld op het aantal personen van de groep (vendel) die mee op kamp gaan. als een lid een te groot luchtbed meeneemt betekent dit plaatsgebrek voor de overige leden die in de tent slapen. Daarnaast is ook hoogst-ongezellig als de overige tentgenoten tegen iets hoogs moeten aankijken. Daarom willen we niet dat een te groot of hoog luchtbed wordt meegenomen. Ook een stretcher kunnen we daarom niet toestaan.

Omdat luchtbedden in vele maten worden verkocht en we deze in het verleden ook zo aantroffen, hebben we hier maximale mate aan gebonden en dit ook te handhaven.eel luchtbed mag niet breder zijn dan 90cm, langer zijn dan 200 cm en max 30 cm hoog. Een elektrische pomp heeft geen zin aangezien er op het kamp geen strom neschikbaar is op de kampementen.

Luchtbedpomp
JongNL Maasbree bezit over een groot aantal luchtbedpompen met verschillende aansluitingen. We zorgen ervoor dat in iedere tent een pomp aanwezig is.

Energiedranken, aclohol en tabak
Tijdens alle activiteiten van JongNL geldt een verbod op pepdrankjes. De maaltijden zijn zodanig toereikend dat energiedrankjes niet nodig zijn. Daarnaast bleek uit voorgaande zomerkampen dat gebruik van energiedrankjes ten koste gaat van de nachtrust van de overige leden in de tent en ook de nachtdiensten.

JongNL Maasbree is een jeugdwerk-organisatie. JongNL staat erom bekent verantwoord om te gaan met onze nieuwe toekomst. Misschien overbodig om te melden maar uiteraard is het gebruik of bezit hebben van tabakswaren, alcoholische dranken** en/of verdovende middelen is ten strengste verboden**. Indien een lid zich niet aan houdt zal deze zonder pardon naar huis worden gebracht.

**   JongNL Maasbree houdt zich aan de (nederlandse) wettelijke eisen wat betreft het gebruik van alcoholishe dranken en gebak;
*** Met 'middelen' wordt bedoeld: alle soorten soft- en harddrugs, in welke vorm dan ook.