image1 image2 image3 image4

Het Kampvaantje

"Oude traditie, maar fel begeerd!"

Een terugkomend onderdeel van het Zomerkamp is Het Kampvaantje. Deze traditie bestaat al zo'n 50 jaar. Veel van de vaders/moeders, ooms/tantes en zelfs al opa's/oma's staan met hun groepsnaam op een van de vaantjes. Ze kunnen zich vaak nog goed herinneren hoe trots ze waren toen ze deze daadwerkelijk gewonnen hadden.  

De Inspectie
Toch kom je niet zomaar op het kampvaantje. Er kunnen dagelijks punten worden verdiend met de inspectie. Deze vindt na de afwas na het avondeten en plaats. Soms gevreesd en vervloekt, maar noodzakelijk is het wel! Per Vendel wordt dan gecontroleerd op drie onderdelen: 
1. Persoonlijke Hygiene op kamp;
2. Kampement & Vaatwas;
3. Tent & Kampterrein.

Tijdens de inspectie kunnen er voor elk van de drie onderdelen punten worden verdiend. Deze punten worden dagelijks opgeteld en de winnaar wordt de ochtend erop bekend gemaakt. Het winnende Vendel krijgt voor één dag het felbegeerde Vaantje. Aan het einde van de week worden de daguitslagen bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal kampdagen. Op deze manier wordt ook een eerlijke uitslag behaald voor alle groepen niet elke dag aanwezig zijn, zoals de Aspirantengroep (onze jongste groep gaat nog niet de hele week mee) en de Seniorengroepen (ivm de Hike).