image1 image2 image3 image4

Kampeerterrein 'De Breukerheide'

"Ons tweede terrein achter 'De Blokhut'

JongNL Maasbree heeft sinds 2017 een tweede kampeerterrein achter De Blokhut, gelegen aan de Kerkdijk. Dit is achter de onverharde weg die achter De Blokhut ligt.

Het terrein werd op 2e pinksterdag 2016 als spellenbos geopend door wethouder Paul Sanders, oud-wethouder Wim Hermans en de jeugdleden van JongNL geopend. De aanleg van het spellenbos en het natuurkampeerterrein wordt mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage en medewerking van de gemeente, financiële ondersteuning van de Rabobank en de inzet van vele vrijwilligers. 

In 2017 is het terrein klaargemaakt als natuur-kampeerterrein. In mei werd het terrein in gebruik genomen door JongNL Maasbree, met een mini-kamp voor alle Maasbreese JongNL groepen. Ook vonden er in het hoogseizoen enkele proef-zomerkampen plaats van bevriende Scouting- en JongNL-afdelingen. 

In het voorjaar van 2018 werd het terrein voorzien van nuts-voorzieningen en afvoer op de riolering. Daarnaast wordt het bosgebied jaarlijks netjes onderhouden en schoongemaakt. 

In het hoog-seizoen kan het kampeerterrein worden verhuurd voor Scouting- en JongNL groepen voor jeugd- en jongerenactiviteiten, cursussen, kampen en bivakken. Bent U geinteresseerd in het huren van het terrein, zorg ervoor dat u er tijdig bij bent! Klik hier voor een actueel en bijgewerkt overzicht.